Dierfysiotherapeutische behandelmethodes Gezelschapsdieren

Om de topprestatie te kunnen leveren die u voor ogen heeft is een goede balans van het houdings- en bewegingsapparaat genoodzaakt. De fysiotherapeutische behandeling zal hierop gericht worden middels advies, massage en mobilisatie van gewrichten gecombineerd met oefentherapie en een trainingsschema op maat. Naast de oefentherapie is het mogelijk om uw dier middels de Hydrotrainer op te trainen om tot een goed resultaat te komen. Om het uiterste uit uw hond te halen is de harmonie tussen fysiek- en geestelijk welzijn van groot belang. Wanneer uw hond onder behandeling komt bij Dierfysiotherapie Femke wordt ook hier aandacht aan besteed. Er wordt gekeken naar het management van uw hond en eventuele beïnvloedende (stress)factoren worden aangepakt. Indien nodig wordt in samenwerking met andere disciplines gestreefd naar het optimale resultaat voor uw hond.

Dry needling

Dry- needling kan ingezet worden bij spierklachten die langdurig van aard zijn, diepliggende spierproblemen of myofasciale triggerpoints. Een myofasciale triggerpoint is niets anders dan een spierknoop die voortdurend samengetrokken is en niet meer tot ontspanning komt. De bloedcirculatie in dat betreffende gebied verminderd met als gevolg een gebrek aan zuurstof en ophoping van afvalstoffen. Er ontstaat pijn die ook uit kan stralen naar andere gebieden. Tevens zorgt een triggerpoint o.a. ook voor stijfheid van spieren en gewrichten en een verminderde werking van spieren wat leidt tot bewegingsbeperkingen.

Middels dry needling worden deze spierproblemen intramusculair (in de spier) aangepakt. Een dunne accupunctuur naald wordt in de spier(knoop) gebracht om de pijn en spanning weg te nemen. Doordat de huid doorboord wordt zullen wij deze behandeltechniek uitsluitend toepassen indien wij onvoldoende resultaat behalen met manuele technieken.

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een fysiotherapeutische behandelmethode in het water. Het biedt met de juiste trainingsprincipes en in combinatie met andere behandeltechnieken een wonderbaarlijk resultaat. Door de hydrostatische (water druk), hydrodynamische (water dichtheid) en thermodynamische (warmte) eigenschappen van het water brengt hydrotherapie meerdere voordelen met zich mee. Simpel gezegd kunnen spieren en gewrichten door de opwaartse druk in het warme water makkelijker en met meer bewegingsvrijheid bewegen. Door het drijfvermogen van het water traint u onbelast, waardoor de spierspanning en pijn zal afnemen. Het warme water en de druk zorgt voor een verbeterde circulatie, waardoor de aan- en afvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar (beschadigd) weefsel vergemakkelijkt. Tevens heeft het een positieve invloed op het zenuwstelsel wat leidt tot een sneller herstel. Anderzijds zorgt de weerstand die het water biedt voor een opbouw van kracht en lichamelijke conditie. 

Een variant van hydrotherapie is de aquatrainer. Deze kan bij veel indicaties ingezet worden, denk hierbij aan artrose, rugklachten, spier-, pees- en gewrichtsblessures, verlammingsverschijnselen, kreupelheden zonder oorzaak, pre- en postoperatief, verminderde conditie, overgewicht of preventief voor sportblessures ect.

Fysio voor Dieren heeft mij de unieke kans aangeboden om haar te ondersteunen in het Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant te Waalwijk waar wij de beschikking hebben over een aquatrainer.

Dierfysiotherapie Femke

Femke Bouw

Contact gegevens

Ripseweg 40, Elsendorp

+ 31 6 302 720 60

info@dierfysiotherapie-femke.nl

Registers

BIG nummer: 79919071704

CIBG nummer: 666552

KVK nummer: 73845043

Betaal gegevens

Bank: NL20RABO0337247064

BTW: NL002205006B55

Copyright 2019 Dierfysiotherapie Femke – Alle rechten voorbehouden 

Algemene voorwaardenPrivacy statement