Femke Bouw

Dierfysiotherapie Femke

Van kleins af aan was ik al vaak buiten te vinden. Spelend met mijn broers en zus of met de dieren om ons heen. Toen ik mijn studierichting moest kiezen was dat niet moeilijk, iets met dieren en natuur. Mijn passie voor paarden was reeds aanwezig waardoor ik startte met de opleiding tot Paraveterinair op het Hippisch Centrum te Deurne. Na enkele leuke en zeer leerzame stages bij o.a. Piet Raijmakers, Anky van Grunsven en het Veterinair Centrum Someren heb ik ook binnen deze branche in de weekenden en vakanties mogen genieten van een van mijn eerste baantjes. Groom bij Joep Raijmakers en Kliniek assistente bij het Veterinair Centrum Someren op de afdeling paard.

Echter besloot ik door te gaan studeren. Ik wilde niet voor, maar samen met de dierenarts werken. Zijn werk vanuit mijn holistische visie, ervaring en kennis vanuit de (humane) fysiotherapie aanvullen om zo samen tot een beter resultaat te komen. In 2014 ben ik hierdoor afgestudeerd als humaan fysiotherapeut en in 2018 als dierenfysiotherapeut.

Als (dieren)fysiotherapeut streef ik, in samenwerking met (dieren)artsen en andere disciplines, er naar om de kwaliteit van leven van u en ieder dier zo optimaal en hoog mogelijk te houden. Naar mijn mening is er niets mooiers om een hond, paard en zijn eigenaar in samenwerking met een team van professionals te kunnen helpen.

Waarom dieren.?

Inmiddels heb ik met veel paarden en honden gewerkt, vaak kreeg ik de probleem gevallen. Agressieve of onbetrouwbare dieren die niet meer voor de eigenaar wilde werken, in onze ogen gemeen en onhandelbaar. Voor mij zijn deze dieren een uitdaging. Ik heb ervaren dat geen een dier gemeen, onbetrouwbaar of onhandelbaar is. Ieder dier wil voor zijn eigenaar werken als hij goed in zijn vel zit, weet wat er van hem verwacht wordt en geen pijn heeft.

Ik ben er volledig van overtuigd dat het ongewenste gedrag van een dier een uiting van onbegrip, emotionele-, en/of lichamelijke disbalans is. Vaak worden deze dieren niet begrepen en bestempeld als rot bok of agressieve en onbetrouwbare hond. Voor o.a. deze onbegrepen dieren ben ik het vak dierfysiotherapeut gaan beoefenen. Door deze dieren met mijn eigen innerlijke rust te benaderen en in harmonie, dus zonder dwang, geweld, angst en bereidwilligheid zonder intimidatie, met hen te werken ontstaat een vertrouwensband. Ga ik met hen aan het werk heb ik snel door wat er mis gaat. Er wordt een plan opgesteld, fysiotherapeutisch behandeld en in de training of thuissituatie wordt het dier begeleid. Na enkele weken herkent de eigenaar het dier vaak niet terug, er staat een rustig, tevreden en ontspannen dier waarmee zonder probleem gewerkt kan worden.

Bij ieder dier, met of zonder (extreme) gedragsverandering, zal kwaliteit van leven verbeteren en het integreren in de sport of ADL middels mijn werk, en indien nodig in samenwerking met de dierenarts, spoediger en prettiger voorlopen. 

 

Eigen hobby's en dieren.?

Natuurlijk, met dieren als passie. Na enkele manege lessen en verzorgpony’s ben ik bij een eigenaar terecht gekomen die jaarlijks enkele paarden fokt. Op deze stal, waar ik veel ervaring op heb mogen doen, kom ik na 15 jaar nog dagelijks over de vloer. Jaarlijks hebben wij samen enkele paarden en pony’s zadelmak gemaakt, door getraind en op wedstrijd uitgebracht of verkoop klaar gemaakt. Daarnaast stond er een paard die ik van 0 naar het hoger niveau mocht rijden. Jammer genoeg was dit na een lang dierenarts traject met het eerste paard niet zo succesvol. Na veel doctoren, van operatie tot alternatieve geneeswijzers bleek een rugblessure (kissing spines) de boosdoener. Een grote eye opener voor mij als ruiter en nu als fysiotherapeut. Maar opnieuw stond er een groene 4 jarige merrie klaar om zadelmak te maken. Al snel had ik met haar, Filia, een goede klik en pakte ze het werk erg goed op. De eerste wedstrijden werden gestart en inmiddels hebben wij veel prijzen binnen gehaald. Momenteel rijden we Z dressuur maar wij kunnen ook samen genieten van een bosrit, het springen of gewoon samen in de wei zitten en tot rust komen in de mooie natuur. 

Naast de paarden ben ik met onze hond Jacky regelmatig in de natuur te vinden. Hebben we de tijd trekken ik mijn hardloopschoenen aan, zo niet gaan we heerlijk een stuk door het bos of langs het water wandelen. Dat is nog niet alles, ook worden we vergezeld door 2 katten die wij als vondeling in huis hebben genomen. Neeltje hebben wij als kitten in de duinen bij Neeltje Jans gevonden en onze Tijger liep als kitten struinend door onze tuin opzoek naar eten. Al met al een hele beestenboel waarvan ik dagelijks geniet.

Dierfysiotherapie Femke

Hopelijk heeft u genoten

Bedankt voor uw interesse!

Dierfysiotherapie Femke

Femke Bouw

Contact gegevens

Ripseweg 40, Elsendorp

+ 31 6 302 720 60

info@dierfysiotherapie-femke.nl

Registers

BIG nummer: 79919071704

CIBG nummer: 666552

KVK nummer: 73845043

Betaal gegevens

Bank: NL20RABO0337247064

BTW: NL002205006B55

Copyright 2019 Dierfysiotherapie Femke – Alle rechten voorbehouden 

Algemene voorwaardenPrivacy statement