Fysiotherapeutische behandelmethodes Humaan

Om de topprestatie te kunnen leveren die u voor ogen heeft is een goede balans tussen u en uw dier van belang. Wij noemen ons wel Dierfysiotherapie Femke maar met onze achtergrond als humane fysiotherapie zetten wij ons ook in voor u als eigenaar of ruiter. Zolang u uw dier blijft storen door eigen beperkingen of tekortkomingen kunnen wij uw dier blijven behandelen echter zal het resultaat zoals gewenst achter blijven.

Zoals beschreven op de pagina Eigenaar en Ruiter is het van belang dat uzelf beschikt over een goede mobiliteit, stabiliteit en kracht- uithoudingsvermogen. De fysiotherapeutische behandeling zal hierop gericht worden middels advies, massage, mobilisatie van gewrichten gecombineerd met oefentherapie en een trainingsschema op maat. Tevens is fysiotherapeute Femke Bouw gespecialiseerd in perifeer arterieel vaatlijden, orthopedische klachten van onderste extremiteiten (volwassenen en kinderen) en psychosomatische klachten. Om het uiterste uit u en uw dier te halen is de harmonie tussen fysiek- en geestelijk welzijn namelijk van groot belang. Wanneer u onder behandeling komt bij Dierfysiotherapie Femke wordt ook hier aandacht aan besteed. Zit uzelf niet lekker in uw vel spiegelt u dit naar uw dier waardoor ook bij hen onrust en uiteindelijk misverstanden ontstaan.

Ervaart u lichamelijke klachten of vermoed u dat u uw dier stoort in zijn beweging kunt u ten allen tijden contact opnemen met Dierfysiotherapie Femke. Wij bieden voor u een professionele behandeling aan huis aan.

Als humaan fysiotherapeut ben ik tevens bij het Retera Fysiotherapie te Deurne werkzaam. 

Dierfysiotherapie Femke

Ruiterfit training

Paardrijden is een sport die door velen onderschat wordt, vaak zelfs door de ruiter zelf. Ben u blij wanneer u voor uw paard een korte stap pauze inlast zodat u zelf ook op adem kunt komen? Of raakt u wel eens uit balans omdat u achter de beweging zit? Zegt uw instructeur wel eens dat u net altijd iets te laat bent met uw hulp? Of houdt u die ene linker hand altijd scheef?

Dan biedt Dierfysiotherapie Femke u de mogelijkheid aan om hier middels een ruiterfit training aan te werken. Er wordt geanalyseerd waar uw problemen liggen om een individueel trainingsschema samen te stellen. U kunt thuis of onder begeleiding aan de slag, geheel naar wens. Tevens is het mogelijk om het effect te toetsen op uw paard, is uw training daadwerkelijk effectief en merkt u verschil tijdens het rijden. Dat is tenslotte ook uw doel.

Of bent u geïnteresseerd in een cursus ruiterfit training voor bij u op de manege of elders ook dit is mogelijk!

Twijfelt u of u gebaad bent bij een ruiterfit training kunt u ten aller tijden contact opnemen met Dierfysiotherapie Femke.

Dierfysiotherapie Femke

Femke Bouw

Contact gegevens

Ripseweg 40, Elsendorp

+ 31 6 302 720 60

info@dierfysiotherapie-femke.nl

Registers

BIG nummer: 79919071704

CIBG nummer: 666552

KVK nummer: 73845043

Betaal gegevens

Bank: NL20RABO0337247064

BTW: NL002205006B55

Copyright 2019 Dierfysiotherapie Femke – Alle rechten voorbehouden 

Algemene voorwaardenPrivacy statement